IDEALEN

WHY : socialere wereld

We leven in een wereld waarin zowel individuen als samenlevingen onderhevig zijn aan onzekerheden, diversiteit, polarisatie en snelle veranderingen. Juist daarom is er hedendaags een groeiende wetenschappelijke behoefte aan pro-sociale kaders voor het oplossen van deze complexe vraagstukken waar alleen kennis niet toereikend lijkt te zijn als we streven naar een meer harmonieuzer en socialere wereld. Het hebben van wijsheid kan van toegevoegde waarde zijn omdat wijsheid een belangrijke sociale functie kan vervullen aangezien wijsheid gaat over het vinden van een oplossing die zowel goed is voor jou (persoonlijk) áls voor de ander (maatschappelijk).

HOW : Onderwijsinnovatie

Ons huidig onderwijsstelsel richt zich met name op kennisontwikkeling in plaats van persoonlijke ontwikkeling. Dat is zonde want in de trap van 'data-informatie-kennis-wijsheid' slaan we dus de laatste belangrijke stap over. Dit terwijl onderzoekers concluderen dat onderwijsinstellingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van wijsheid, door leerlingen en studenten te leren vraagstukken óók vanuit wijsheid te benaderen. Su-Anne van Waes wil met haar PhD onderzoek een onderwijsinnovatie impuls geven aan de inrichting van onze huidige onderwijsinrichting zodat er naast kennis ook aandacht komt voor de laatste stap; wijsheid. Door middel van het PhD onderzoek wordt er data opgehaald om conclusies te kunnen trekken over wijsheid en wat ervoor nodig is om mensen een wijze kijk op zaken te kunnen aanleren.

WHAT : Wisdom lab

Om wetenschappelijke onderzoeksresultaten toegankelijk te maken is het online platform Wisdom Lab in het leven geroepen. Wisdom Lab is een digitaal leerplatform bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en streeft naar een socialere wereld. Op het platform wordt nieuwe kennis over het thema wijsheid voor een breed publiek toegankelijk gemaakt, door middel van praktische blogs, podcasten, masterclasses en persoonlijke reiscolumns.

OPRICHTER

SU-ANNE VAN WAES

Su-Anne is in 1982 geboren op Sri-Lanka, waarna haar (adoptie)ouders een warm thuis hebben gecreëerd in Nederland. Ze is opgegroeid in het Brabantse Kaatsheuvel maar door haar studies sinds 1997 woonachtig in Gelderland.

Na het afronden van haar MBO opleiding CIOS (sportopleiding) in Arnhem, HBO opleiding Fysiotherapie in Nijmegen en haar Master Sociale Wetenschap (culturele antropologie en ontwikkelingsstudies) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is Su-Anne sinds 2007 werkzaam in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO). 

Binnen het HBO heeft Su-Anne sinds 2007 verschillende functies bekleed zoals hoofddocent, curriculum en onderwijsontwikkelaar, inhoudelijk teamleider en strategisch onderwijsadviseur. Ondertussen heeft ze ruim 15 jaar ervaring in het hoger beroepsonderwijs die ze ook internationaal inzet. Ze heeft als onderwijsspecialist gefunctioneerd bij diverse hogescholen en is voorzitter van accreditatie processen in België (2008-heden), ze heeft als fysiotherapeutisch opleider gewerkt in Nepal (2006) en als onderwijsadviseur bij het ministerie van onderwijs onder de vleugels van VN-UNICEF in Cambodja (2014).

Tevens is ondernemen Su-Anne niet vreemd. Al vanaf 2006 schrijft Su-Anne op wat je van andere culturen kunt leren. In 2017 maakt ze van dat concept haar bedrijf genaamd: ‘The Global School’. Een online platform waar de wereld wordt gezien als klaslokaal en inzichtelijk wordt gemaakt wat je van andere culturen kunt leren. Met ruim 56 bezochte landen is er oneindig veel inspiratie om via columns en roadmovies lezers te inspireren. Su-Anne eindigde met The Global School in de top 10 van VIVA Visionista, een landelijke wedstrijd voor inspirerende vrouwelijke ondernemers. Daarnaast bond ze klanten aan zich zoals LINDA.TV, NoSun reisorganisatie en Bergans outdoorkleding waarvoor ze in opdracht reis content maakte. Het bedrijfsconcept groeide waardoor Su-Anne in 2021 verder is gegaan onder de naam: Wisdom Lab.

Vanaf november 2022 is Su-Anne verbonden aan de VU Amsterdam en gestart met haar PhD onderzoek ‘van kennis naar wijsheid’. Hiermee heeft ze haar verlangen naar een socialere wereld concreet gemaakt. Vragen zoals wat is wijsheid en is wijsheid aan te leren zullen onder haar naam vanuit de VU Amsterdam worden onderzocht vanuit een (neuro)psychologisch perspectief. Naast dat je op Wisdom Lab nog steeds columns kunt lezen met daarin wijze lessen vanuit de hele wereld (voorheen The Global School) is Wisdom Lab tevens een platform waar je wetenschappelijke informatie kunt vinden (blogs, podcast, masterclasses) over het thema wijsheid alleen dan in een toegankelijk jasje zodat nieuwe kennis voor iedereen beschikbaar is.

Al met al: Daar waar Su-Anne zich vroeger richtte op de fysieke ontwikkeling van de mens (sport en fysiotherapie ) focust ze zich nu op de mentale ontwikkeling van de mens (neuropsychologie). Wil je meer informatie over Su-Anne bezoek dan haar persoonlijke website (www.su-annevanwaes.nl). Je vindt daar meer persoonlijke achtergrond informatie en wat ze doet als onderwijzer, onderzoeker en ondernemer. Daarnaast vindt je daar haar volledige CV, haar mediakit en sprekers pagina.

SAMENWERKEN

Lezing over wijsheid

Wil jij een lezing over een nieuw en maatschappelijk thema die toepasbaar is in elk bedrijf en organisatie?

Boek dan een lezing over het thema wijsheid! Su-Anne zorgt met haar enthousiasme en haar vakinhoudelijke kennis over wijsheid dat uw toehoorders geïnspireerd en met toepasbare kennis de zaal verlaten. Door haar ervaring kunnen lezingen variëren van tientallen tot duizenden toehoorders, wordt de lezing op maat gemaakt i.r.t. het bedrijf/organisatie en kan de lezing in overleg worden omgezet naar een key note, masterclass of TedTalks. Zoek je dus een betekenisvolle invulling voor je congres of teamdag neem dan een kijkje op Su-Anne haar sprekers pagina, of neem contact op voor afstemming.

Columns & Videografie

Op zoek naar unieke content voor uw bedrijf?

Su-Anne maakt geen hotspotlijstje met opsommingen over uw bedrijf. Uniek in het veld schrijft Su-Anne betekenisvolle columns en brengt indien gewenst een verhaallijn in beeld over uw dienst of product. Hierdoor zal uw ideale klant zich aangetrokken voelen tot uw bedrijf of organisatie. Content (column en/of videografie) wordt afgestemd op de doelgroep in samenspraak met de opdrachtgever. Neem een kijkje in Su-Anne haar media kit indien u voorbeelden wenst te zien, of neem contact op voor afstemming.

KLANTEN

CONTACT

Nijmegen

© 2021 - 2024 All rights reserved Wisdom Lab
Su-Anne van Waes