WISDOM LAB

IDEALEN

WHY : socialere wereld

We leven in een wereld waarin zowel individuen als samenlevingen onderhevig zijn aan onzekerheden, diversiteit, polarisatie en snelle veranderingen. Juist daarom is er hedendaags een groeiende wetenschappelijke behoefte aan pro-sociale kaders voor het oplossen van deze complexe vraagstukken waar alleen kennis niet toereikend lijkt te zijn als we streven naar een meer harmonieuzer en socialere wereld. Het hebben van wijsheid kan van toegevoegde waarde zijn omdat wijsheid een belangrijke sociale functie kan vervullen aangezien het gaat over het vinden van een oplossing die zowel goed is voor jou (persoonlijk) áls voor de ander (maatschappelijk).

HOW : Onderwijsinnovatie

Ons huidig onderwijsstelsel richt zich met name op kennisontwikkeling in plaats van persoonlijke ontwikkeling. Dat is zonde want in de trap van 'data-informatie-kennis-wijsheid' slaan we dus de laatste belangrijke stap over. Dit terwijl onderzoekers concluderen dat onderwijsinstellingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van wijsheid, door leerlingen en studenten te leren vraagstukken óók vanuit wijsheid te benaderen. Su-Anne van Waes wil met haar PhD onderzoek een onderwijsinnovatie impuls geven aan de inrichting van onze huidige onderwijsinrichting zodat er naast kennis ook aandacht komt voor de laatste stap; wijsheid. Door middel van het PhD onderzoek wordt er gefundeerde data opgehaald om conclusies te kunnen trekken over wijsheid. Daarnaast wordt kennis vertaald naar een begrijpbare taal zodat de wetenschap voor iedereen toegankelijk is.

WHAT : Wisdom lab

Om de toegankelijkheid te vergroten is Wisdom Lab in het leven geroepen. Een platform is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en streeft naar die sociale wereld. Op Wisdom Lab worden diverse diensten aangeboden voor een breed publiek. Men kan inzichten verkrijgen door het online masterclasses, columns en podcasten.

OPRICHTER

SU-ANNE VAN WAES

In 2022 is Wisdom Lab opgericht door Su-Anne van Waes, geboren in 1982 op Sri-Lanka en door haar (adoptie)ouders een warm thuis gecreëerd in Nederland. Ze is opgegroeid in het Brabantse Kaatsheuvel maar door haar studies sinds 1997 woonachtig in Gelderland.

Na het afronden van haar MBO opleiding CIOS (sportopleiding) in Arnhem, HBO opleiding Fysiotherapie in Nijmegen en haar Master Sociale Wetenschap (culturele antropologie en ontwikkelingsstudies) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is Su-Anne sinds 2007 werkzaam in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO). 

Binnen het HBO heeft ze sinds 2007 verschillende functies bekleed zoals hoofddocent, curriculum en onderwijsontwikkelaar, inhoudelijk teamleider en strategisch onderwijsadviseur. 

Ondertussen heeft Su-Anne ruim 15 jaar ervaring in het hoger beroepsonderwijs die ze ook internationaal inzet. Ze heeft als onderwijsspecialist gefunctioneerd bij diverse hogescholen in België (2008-heden), als fysiotherapeutisch opleider gewerkt in Nepal (2006) en als onderwijsadviseur bij het ministerie van onderwijs onder de vleugels van VN-UNICEF in Cambodja (2014).

Tevens is ondernemen Su-Anne niet vreemd. Met haar bedrijfsconcept ‘The Global School’ (2017)  maakte ze inzichtelijk welke wijze lessen je kunt leren van andere culturen, buiten de schoolbanken. Een innovatief bedrijfsconcept waarmee ze in de top 10 van VIVA Visionista, een landelijke wedstrijd voor inspirerende vrouwelijke ondernemers, eindigde. Het bedrijfsconcept ‘The Global School’ is samengevoegd binnen Wisdom Lab. Onder het tabblad Global Wisdom kun je nog steeds inspirerende persoonlijke columns lezen wat we van andere culturen zouden kunnen leren. Tevens was ze te zien in een wekelijkse reisserie op LINDA.TV. 

Het thema wijsheid heeft Su-Anne nooit losgelaten. Van 2022 tot 2027 is Su-Anne in samenwerking met de VU Amsterdam bezig met haar PhD onderzoek ‘van kennis naar wijsheid’. Vragen zoals wat is wijsheid en is wijsheid aan te leren zullen worden onderzocht. 

Daar waar Su-Anne zich vroeger richtte op de fysieke ontwikkeling van de mens (sport en fysiotherapie ) focust ze zich nu op de mentale ontwikkeling van de mens, vanuit de overtuiging dat een ‘wijze kijk op zaken’ niemand misstaat.

SAMENWERKEN

Lezing

Su-Anne is een inspirerende spreker variërend van 10 tot 2000 toehoorders. Door de combinatie van haar enthousiasme en haar vakinhoudelijke kennis laat ze je achter met een inspirerende boodschap over wijsheid toepasbaar in organisaties als het dagelijks leven. Lezingen worden op maat en in overleg omgezet naar key note, masterclass, TedTalks, teamdagen.

Columns & Videografie

Op zoek naar unieke content voor uw bedrijf? Su-Anne schrijft of filmt een inspirerende en wijze boodschap waardoor klanten aangetrokken worden tot uw locatie of product. Content wordt afgestemd op de doelgroep van de opdrachtgever.

KLANTEN

CONTACT

Nijmegen

© 2022 - 2023 All rights reserved Wisdom Lab
Su-Anne van Waes