Idealen

Hoe Wisdom Lab bijdraagt

WHY : socialere wereld
(Persoonlijk & Maatschappelijk)

We leven in een wereld waarin zowel individuen als samenlevingen onderhevig zijn aan onzekerheden, diversiteit, polarisatie en snelle veranderingen. Juist daarom is er hedendaags een groeiende wetenschappelijke behoefte aan pro-sociale kaders voor het oplossen van deze complexe vraagstukken waar alleen kennis niet toereikend lijkt te zijn als we streven naar een meer harmonieuzer en socialere wereld. Het hebben van wijsheid kan van toegevoegde waarde zijn omdat wijsheid een belangrijke sociale functie kan vervullen aangezien het vaak gaat over het vinden van een oplossing die zowel goed is voor jou (persoonlijk) áls voor de ander (maatschappelijk).

HOW : Onderwijsinnovatie
(Gefundeerd & Toegankelijk)

Ons huidig onderwijsstelsel richt zich met name op kennisontwikkeling in plaats van persoonlijke ontwikkeling. Dat is zonde want in de trap van 'data-informatie-kennis-wijsheid' slaan we dus de laatste belangrijke stap over. Dit terwijl onderzoekers concluderen dat onderwijsinstellingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van wijsheid, door leerlingen en studenten te leren vraagstukken óók vanuit wijsheid te benaderen. Su-Anne van Waes wil met haar PhD onderzoek een impuls geven aan de inrichting van onze huidige onderwijsinrichting zodat er naast kennis ook aandacht komt voor de laatste stap; wijsheid. De uitkomst van het PhD onderzoek moet een leerlijn, module of onderwijsinstelling worden waar wijsheid centraal staat zodat we de jonge generatie extra handvaten geven voor de complexe vraagstukken die we hedendaags en in de toekomst tegen zullen komen.

WHAT : Wisdom lab
(Praktisch & Theoretisch)

Wij zien de wereld als ons klaslokaal, geloven dat in elke cultuur wijsheden zitten waar we van kunnen leren voor ons hedendaags leven en zien wij oude wijsheden als een inspiratiebron voor ons moderne leven. Het begrip wijsheid wordt daarom binnen het PhD onderzoek bestudeerd vanuit een mondiaal oogpunt. We nemen diverse perspectieven mee om te komen tot bevindingen zodat onderzoeksresultaten mondiaal gedragen kunnen worden.

OPRICHTER

SU-ANNE VAN WAES

In 2022 is Wisdom Lab opgericht door Su-Anne van Waes. Geboren in 1982 op Sri-Lanka en door haar (adoptie)ouders een warm thuis gecreëerd in Nederland. Ze is opgegroeid in het Brabantse Kaatsheuvel maar door haar studies sinds 1997 woonachtig in Gelderland.

Na het afronden van haar MBO opleiding CIOS (sportopleiding) in Arnhem, HBO opleiding Fysiotherapie in Nijmegen en haar Master Sociale Wetenschap (culturele antropologie en ontwikkelingsstudies) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is Su-Anne sinds 2007 werkzaam in het Hoger Beroepsonderwijs (HBO).

Binnen het HBO heeft ze verschillende functies bekleed zoals hoofddocent, curriculum en onderwijsontwikkelaar, inhoudelijk teamleider en strategisch onderwijsadviseur. Ondertussen heeft Su-Anne ruim 15 jaar ervaring in het hoger beroepsonderwijs die ze ook internationaal inzet.

Ze heeft als onderwijsspecialist gefunctioneerd bij diverse hogescholen in België (2008-heden), als fysiotherapeutisch opleider gewerkt in Nepal (2006) en als onderwijsadviseur bij het ministerie van onderwijs onder de vleugels van VN-UNICEF in Cambodja (2014).

Tevens is ondernemen Su-Anne niet vreemd. Met haar bedrijfsconcept ‘The Global School’ (2017)  maakte ze inzichtelijk welke wijze lessen je kunt leren van andere culturen, buiten de schoolbanken. Een onderwijsinnovatie bedrijfsconcept waarmee ze in de top 10 van VIVA Visionista, een landelijke wedstrijd voor inspirerende vrouwelijke ondernemers, eindigde.Tevens was ze een wekelijkse reisserie te zien op LINDA.TV. Het bedrijfsconcept ‘The Global School’ is samengevoegd binnen Wisdom Lab. Onder het tabblad Global Wisdom kun je nog steeds inspirerende persoonlijke columns lezen wat we van andere culturen zouden kunnen leren.

Het thema wijsheid heeft Su-Anne nooit losgelaten. Van 2022 tot 2027 is Su-Anne in samenwerking met de VU Amsterdam bezig met haar PhD onderzoek ‘van kennis naar wijsheid’. Vragen zoals wat is wijsheid en is wijsheid aan te leren zullen worden onderzocht. 

Daar waar ze zich vroeger richtte op de fysieke ontwikkeling van de mens (sport en fysiotherapie ) focust ze zich nu op de mentale ontwikkeling van de mens, vanuit de overtuiging dat een ‘wijze kijk op zaken’ niemand misstaat. 

SAMENWERKEN

Lezingen

Su-Anne is een inspirerende spreker voor 10 tot 2000 toehoorders. Door de combinatie van haar enthousiasme en haar vakinhoudelijke kennis laat ze je achter met een inspirerende boodschap over wijsheid toepasbaar in organisaties als het dagelijks leven. Lezingen worden op maat en in overleg omgezet naar key note, masterclass, TedTalks.

Workshop

Zoek je invulling voor je teamdag of congres? Overweeg dan eens een workshop over wijsheid in uw organisatie of teams. Su-Anne verzorgd een interactieve workshop variërend van 1 uur tot maximaal 3 uur. De workshop wordt in overleg en op maat samengesteld.

Masterclasses

Wil je meer kennis opdoen over het thema wijsheid en wil je dat uw werknemers deze nieuwe vaardigheid inzetten voor een gezonde bedrijfscultuur? Wisdom Lab biedt 3 basis Masterclasses aan over het thema wijsheid. Deze Masterclasses kunnen in company worden aangeboden. Neem contact op voor meer informatie.

Columns & Videografie

Geen hotspot lijstjes maar unieke content. Su-Anne reist in opdracht af naar bijzondere plekken en schrijft en/of verfilmt een inspireerde wijze boodschap waardoor klanten aangetrokken worden tot een locatie of product. Content wordt afgestemd op de doelgroep van de opdrachtgever.

KLANTEN

CONTACT

Nijmegen

© 2022 - 2023 All rights reserved Wisdom Lab
Su-Anne van Waes