Idealen

Hoe Wisdom Lab maatschappelijk bijdraagt

socialere wereld

We leven in een wereld waarin zowel individuen als samenlevingen onderhevig zijn aan onzekerheden, diversiteit, polarisatie en snelle veranderingen. Juist daarom is er hedendaags een groeiende wetenschappelijke behoefte aan pro-sociale kaders voor het oplossen van deze complexe vraagstukken waar alleen kennis niet toereikend lijkt te zijn. Het hebben van wijsheid kan van toegevoegde waarde zijn omdat wijsheid een belangrijke sociale functie kan vervullen aangezien het vaak gaat over het vinden van een oplossing die zowel goed is voor jou áls voor de ander. Door middel van lezingen, masterclasses en cursussen proberen wij jou te inspireren.

Onderwijsinnovatie

Ons huidig onderwijsstelsel richt zich met name op kennisontwikkeling in plaats van persoonlijke ontwikkeling. Dat is zonde want in de trap van 'data-informatie-kennis-wijsheid' slaan we dus de laatste belangrijke stap over. Dit terwijl onderzoekers concluderen dat onderwijsinstellingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van wijsheid, door leerlingen en studenten te leren vraagstukken óók vanuit wijsheid te benaderen. Met dit promotie onderzoek willen wij graag een impuls geven aan de inrichting van onze huidige onderwijsinrichting zodat er naast kennis ook aandacht komt voor de laatste stap; wijsheid. De uitkomst van het PhD onderzoek moet een leerlijn, module of onderwijsinstelling worden waar wijsheid centraal staat zodat we de jonge generatie extra handvaten geven voor de complexe vraagstukken die we hedendaags en in de toekomst tegen zullen komen.

Culturele diversiteit

Wij zien de wereld als ons klaslokaal, geloven dat in elke cultuur wijsheden zitten waar we van kunnen leren voor ons hedendaags leven en zien wij oude wijsheden als een inspiratiebron voor ons moderne leven. Het begrip wijsheid wordt daarom binnen het PhD onderzoek bestudeerd vanuit een mondiaal oogpunt. We nemen diverse perspectieven mee om te komen tot bevindingen zodat onderzoeksresultaten mondiaal gedragen kunnen worden.

Oprichter

Su-Anne van Waes

In 2022 is Wisdom Lab opgericht door Su-Anne van Waes. Geboren in 1982 op het prachtige eiland Sri-Lanka waarna haar adoptie ouders een warm thuis hebben gecreëerd in Nederland. Opgevoed in het Brabantse Kaatsheuvel maar door studie sinds 1998 wonend in het Gelderlandse Nijmegen.

Na het afronden van de opleidingen CIOS (sportopleiding), fysiotherapie en haar Master Sociale Wetenschap (culturele antropologie en ontwikkelingsstudies) is Su-Anne sinds 2007 werkzaam in het Hoger Beroepsonderwijs. Daarbinnen heeft ze verschillende functies bekleed zoals hoofddocent, inhoudelijk teamleider en strategisch onderwijsadviseur.

Ook heeft Su-Anne internationale werkervaring opgedaan. Ze heeft als onderwijsspecialist gefunctioneerd bij diverse hogescholen in België (2006-heden), als fysiotherapeut gewerkt in Nepal (2006) en als onderwijsadviseur bij het ministerie van onderwijs onder de vleugels van VN-UNICEF in Cambodja (2014).

Tevens is ondernemen Su-Anne niet vreemd. Met haar bedrijfsconcept ‘The Global School’ maakte ze inzichtelijk wat je van andere culturen kunt leren. Met een wekelijkse reisserie was ze te zien op LINDA. en ze eindigde met The Global School in de top 10 van inspirerende ondernemers VIVA Visionista. Het bedrijfsconcept ‘The Global School’ is samengevoegd binnen Wisdom Lab. Onder het tabblad Global Wisdom kun je nog steeds columns lezen over haar persoonlijke observaties en reflecties aan de hand van andere culturen.

Een volgende stap in Su-Anne haar carrière is haar PhD onderzoek naar wijsheid (2022-2027). Daar waar ze zich vroeger meer richtte op de fysieke ontwikkeling van de mens (sport en fysiotherapie ) focust ze zich nu meer op de mentale ontwikkeling van de mens, vanuit de overtuiging dat een ‘wijze kijk op zaken’ niemand misstaat.

SAMENWERKEN

Lezingen

Su-Anne is een inspirerende spreker voor 2 tot 2000 toehoorders. Met haar enthousiasme en kennis laat ze je achter met een inspirerende boodschap over wijsheid in organisaties en het dagelijks leven.

Masterclasses

Zoek je invulling voor je teamdag of congres? Overweeg dan eens een masterclass over wijsheid in organisatie en teams. Su-Anne geeft interactieve masterclasses variërend van 1 uur tot maximaal 1 dagdeel en worden in overleg op maat samengesteld.

Columns & Videografie

Wil jij op een unieke manier een land, regio, stad, restaurant, verblijfplaats of product onder de aandacht brengen? Wil je unieke content in plaats van standaard hotspot lijstjes?
Su-Anne reist in opdracht af naar bijzondere plekken en schrijft of verfilmt een inspireerde boodschap waardoor klanten aangetrokken worden tot een locatie of product. Content wordt afgestemd op de doelgroep van de opdrachtgever. Als voorbeeld kan deze WestCord Hotel film bekeken worden.

KLANTEN

CONTACT

Nijmegen

© 2022 All rights reserved Wisdom Lab
Su-Anne van Waes